7 Mayıs 2008 Çarşamba

Bulunmaz Tiyatro' yu boyadık



4 Mayıs 2008 Pazar günü bizim için farklıydı. Her Pazar günü oyunculuk çalışmalarımız için gittiğimiz tiyatroya, bu sefer elimizde boyalar, rulo fırçalar, kovalarla gittik. Tüm bunlar tiyatromuzun yıpranmış duvarları, silinmiş boyalarını tekrar eski güzelliğine kavuşturmak içindi.


Badana fikrini geçen hafta Hüseyin Dinç ortaya attı. "Duvarları boyayalım mı? diye sordu. Hocamız da gülerek "Çok kişi boyamaya talip oldu; ama kimse boyamadı.Göreceğiz bakalım!" dedi.

Cumartesi gününden boyaları, fırçaları aldık. Ertesi gün sabah 9:30 ' da tiyatroya geldik. Hüseyin Dinç rulo fırçasıyla badana yaparken, bizler de fırçanın giremediği alanları boyuyorduk. Badana esnasında hocamız arayarak durumu sordu; ben de boyamaya başladığımızı söyledim. Kendisi 5 yıldan beri duvarların ilk kez boyandığını söyledi. Sen tonundan hem şaşırdığını, hem de sevindiğini anladım. Sahne tarafını siyah , seyircilerin tarafını beyaz plastik boya ile boyadık. Bir galonluk boyalar yetişmediğinden, birer galon boya daha aldık. Duvarlar tek kat boya ile kapanmadığından, iki kat sürmek zorunda kaldık. Günlerden pazar olduğu için açık bir nalburiye bulmak zor oldu. Eser Bozan, Tarlabaşı'nda tek bir açık dükkan olduğunu öğrenip, boyaları oradan aldı.

Badana yaparken, mp3 çalıcımdan müzik dinledik, büyük bir şevkle çalıştık. Badana yaparken İlayda ve kuzeni Raşit geldiler. İlayda tiyatromuzla ilgili bilgi almak istediğini söyledi. Bizler de Bulunmaz Tiyatro hakkında bilgi verdik. Kendisi Hilmi Bulunmaz' ın videolarını İnternet'ten seyrettiğini ve hocayla tanışmak istediğini söyledi. Bu arada boş durmadı; bizleri video kamerayla çekti.Eşyaları bir düzene soktu ve yerleri temizlememize yardımcı oldu.

Her pazar olduğu gibi, o gün de 18:00' de oyunumuz vardı. Büyük bir hızla çalışmamıza rağmen, sahnemiz 18:10' da hazır oldu. Gelen seyircilerimize güzel bir oyun sunduk. Tüm bu yorgunluktan sonra, Mehmet arkadaşmızın hazırladığı çayları keyifle içtik. Seyircilerimizle , İlayda ve Raşit ile sohbet ettik. Onların oyun ile ilgili eleştirilerini dinledik.

Yağmurlu bir pazar günü Bulunmaz Tiyatro'muzu yeniledik. Artık daha başarılı oyunlar sunacağımızı ve gelecek seyircilerimize daha iyi bir ortam sunacağımız için hepimiz mutluyuz ve gururluyuz.